Brieversweg
8310 Sint-Kruis Male
050 35 62 22

jongMALEvv

Rechtsvorm: vzw
Stamnr KBVB: 7951
Kleuren: groen - wit

HOME              
 

Wedstrijdverslagen

 

 

Eindronde : 1 - 0  voldoende !

 

F.C. Veldegem -  Jong Male (fanions) : 2 - 1
Jong Male speelde een voortreffelijke eerste helft.  Het was Veldegem die langs Catteeuw op voorsprong kwam. In diezelfde minuut werd een onoplettendheid in de thuisverdediging meteen afgestraft door Kevin Deslypere.  De thuisploeg had wat pech, toen ze tot tweemaal toe het doelhout trof.  In de 50’ minuut viel dan toch de 2 - 1 door Garsbeke na een ingestudeerde stilstaande fase. In de slotfase kwam Veldegem nog goed weg. Voor Male een goede uitgangspositie, is een 1 - 0 voldoende voor kwalificatie en een serieuze optie voor promotie. (VMU/HLN)

Damme - Jong Male (U21) : 2 - 2
Wat een formaliteit had moeten worden is geëindigd in een thriller. We hadden het kampioenschap in eigen handen en moesten 1 punt halen om zeker te zijn mochten er nog inhaalwedstrijden gespeeld worden. Damme had nog een waterkansje om ons bij te benen en zo een domper te zetten op ons kampioenschap. De 1ste 10’ hebben wij sterk voetbal gebracht met veel beweging, druk naar voor en spitsen die bereikbaar waren. In de 5’ kan een zeer bedrijvige Stijn vanop rechts voorzetten en Laurens werkt met de kop prachtig af 0-1. We voetballen dan nog een paar kansjes bijeen maar de afwerking is ondermaats. Na 10’ valt het stil, overal komen wij een stap te kort, verliezen duels, 1ste en 2de bal is voor de tegenstander. Passing niet goed, geen beweging, geen afspraken etc. In de 38’ krijgen we dan nog een penalty tegen, goedkoop gegeven, maar ja……..1-1. Tijdens de rust proberen we met de nodige peptalk de jongens te motiveren. Nog maar pas uit de kleedkamer en we mogen na de 3’ achtervolgen een afstandsschot die Daniel niet kon zien komen en 2-1!! We gaan niet beter voetballen en de kansen die Damme krijgt werken ze niet af. Wat wij vooral in de laatste wedstrijden hebben getoond is mentale weerbaarheid! Ook nu vechten we voor iedere cm. In de 33’ na een korte wissel is Matthias bij de pinken en werkt bij een hoekschop van Stijn de bal in doel met de kop! We sturen bij om dit punt veilig te stellen en dat lukt ook! Alle twijfel is nu weg en we zijn de verdiende kampioen 2016-2017! Ik wil iedereen bedanken en vooral de jongens die ons verlaten nog eens bedanken voor hun inzet. Voor mij was het een fantastisch seizoen met een systeem waarin weinig geloof hadden, maar dat wij ons eigen hebben gemaakt. De 1-3-5-2 formatie is een voltreffer geworden en op die manier hebben de jongens weeral iets nieuws geleerd! Op naar volgend seizoen en voor velen zal dit dan de beloften zijn met ondergetekende als trainer! Proficiat aan iedereen die geholpen heeft! De technische staf en vooral de supporters die met grote getallen aanwezig waren op onze wedstrijden. (Rudy)

Jong Male VV - K. WS Oudenburg( U15)  3-1
Net zoals tijdens de heenmatch werd er weer 8 tegen 8 gespeeld op een kleiner speelveld. De eerste echt gevaarlijke actie kwam van de voet van Baptiste. Een omhaal van hem ketste af op de bovenzijde van de deklat. Kort nadien kon Thibaud de score openen met een onwaarschijnlijk doelpunt. Vanop de achterlijn bijna aan de cornervlag krulde hij de bal tussen de eerste paal en de doelman. Die laatste verkeek zich volledig op de bal en was er rotsvast van overtuigd dat die trap in het zijnet zou belanden. Niet dus en 1-0. Een kans voor Oudenburg kon Gus met de vingertoppen over duwen. Het tweede kwart leverde een dozijn mogelijkheden op voor onze jongens, maar geen ervan deed de netten trillen. Telkens ging de bal over of naast. Ook Oudenburg verzamelde een paar kansen, maar ook hier bleven de netten ongeschonden. Bij de start van de 2de helft was het dus nog steeds 1-0. Male deed verwoede pogingen om de score verder op te drijven, maar de afwerking was net niet goed genoeg. Een schot van Aaron, een kans voor Baptiste (nadat hij de bal mooi in de loop meenam), de rebound op het schot van Baptiste, een schot van Matti, ... al die kansen leverden nog steeds geen goal op. Plots lukte het dan toch. Matti met een knal hoog in doel en 2-0. In het laatste kwart kon Oudenburg nog de aansluitingstreffer scoren na een snelle actie en te slap verdedigen. Toch werd het niet bijster spannend, want het gros van de kansen bleef voor Male. Het was echter wachten tot de laatste 2 min voor het verlossende doelpunt viel. Baptiste nam de bal mooi op de slof en trof de linker benedenhoek. Fraaie goal en zo lag ook de eindstand vast, 3-1. Al bij al een logische overwinning voor de thuisploeg. Leve Male! (Paul A).

 Jong Male VV - Z. Zeebrugge ( U15 - B) : 3-2
Woensdag speelde Male de topper tegen koploper Zeebrugge met een licht gewijzigde ploeg. Voor Anis en Yoni was het niet hun debuut, maar Michaël werd voor het eerst centraal in de verdediging geplaatst.Het begin van de wedstrijd was stevig met een licht voordeel voor de thuisploeg. Via Yoni kwam Male ook op voorsprong nadat hij een lange rush met een overhoeks schot kon afronden, 1-0. Na een volgend schot van Yoni kreeg Tim op de rebound een reuzenkans, maar die leverde niets op. Anis bediende Thibaud bij de start van de 2de 20 min, maar zijn schot ging in het zijnet. Via een afstandsschot kon Zeebrugge langszij komen. De bal botste hoog op een tweetal meter voor Maxim die zo verrast werd en het leer over zich heen in doel zag belanden. Voor Male kan Yoni (die trouwens voor het meeste gevaar zorgde) nog eens uithalen, maar voorlangs! Fares, ingevallen in het tweede kwart, liet nog een fraaie dribbel zien net voor de tribune, maar de daaropvolgende spelfase leverde geen gevaar op. Het gevaar bleef voorlopig enkel van de kant van Male komen, Zeebrugge kwam nauwelijks in de buurt van de zestien. Op een voorzet vanop de rechterflank kon Thibaud (nota bene de kleinste speler op het veld) de bal overhoeks binnen koppen, schitterend doelpunt en Male weer op voorsprong! Na de pauze was het eerste schot voor de bezoekers, de bal zoefde een metertje over. Yoni zette ook nog eventjes door op links, maar hij zag zijn schot nog net afgeblokt door een goed teruggekeerde verdediger. Een fout op Fares leverde een penalty voor Male op, Pius achter de bal, de harde trap deed de netten wederom trillen, 3-1. De voorsprong van de underdog deed de frustraties opwellen bij Zeebrugge en tal van fouten stapelden zich op, het was eigenlijk al te laat toen de scheids de eerste maal geel trok. Het laatste kwartier leverde een steriele druk op van de bezoekers, alhoewel de beste kansen voor Male bleven. Vijf minuten voor affluiten (het werden er uiteindelijk 8 of 9) sloop Zeebrugge bij een eerste echte kans toch weer dichterbij. Hun onvermijdelijke nummer tien kon via een één-twee van dichtbij scoren. Spanning nog in die laatste minuten. Ook de meegereisde supporters lieten zich horen. Ver in de toegevoegde tijd leek er toch een gelijkspel aan te komen. Zeebrugge kreeg een vrije trap net buiten de zestien, iedereen hield zijn adem in en ... de trap ging nog een metertje links buiten het doelvlak. Male had de overwinning op zak. Een sterk collectief geheel waarbij Michael een zeer sterke wedstrijd speelde als breekijzer in de verdediging. Pius regeerde op het middenveld en Yoni was een gesel voor de verdediging van Zeebrugge. Niet enkel deze drie, maar de hele ploeg leverde een schitterende en faire prestatie waar ze trots op mogen zijn. De ontlading en vreugde na de match was dan ook navenant. Proficiat spelers en trainer (Paul A.)

Beernem - Jong Male (U13) : 5 - 4
In een gelijk opgaande wedstrijd moest onze U13 uiteindelijk in Beernem haar meerdere erkennen. Male speelde nochtans een goede partij en kon eigenlijk evenveel aanspraak maken op de overwinning. Een gelijk spel ware wellicht een juistere weergave van het spelbeeld geweest... De thuisploeg scoorde het eerst, maar een vlot combinerend Male wist via Stijn snel het evenwicht te herstellen. In het tweede kwartier kwam Beernem opnieuw op voorsprong, maar ook nu kwamen de bezoekers snel weer langszij via Arjen na knap voorbereidend werk van Maxim. Vijf minuten voor rust buitte de thuisploeg een aarzeling in de Maalse defensie uit om een derde doelpunt te scoren, maar nog voor de rust stond het opnieuw gelijk weer via Arjen. Na de kantwissel kreeg Male een paar open doelkansen, maar liet na te scoren. Beernem probeerde het van ver maar vond een sterke doelman Thomas op haar weg. Tot aan het vierde kwartier bleef het 3 - 3 en kon de wedstrijd alle kanten uit. Beernem had echter meer geluk dan Male, en wist kort na elkaar twee maal te scoren (het tweede doelpunt viel wel na een voorafgaande hands). Male gaf zich echter nog niet gewonnen en Stijn kon in de slotminuten Male nog tot 5 - 4 terug brengen. Speelden voor Male: Thomas (kapitein), Simon, Maxim, Stijn, Arjen, Rutger, Frederic en Thibo. (PG)

Jong Male -  Hertsberge ( U12 B) : 1 - 5
Onverdiende nederlaag. male was de best voetballende ploeg maar hertsberge was het meest efficiënt. Het bleef lang 0-0 toen in het derde kwartier Hertsberge 2x kon scoren. Jong Male bleef vlot combineren en kreeg een resem kansen maar een superkeeper hield male van het verdiende doelpunt. Toen we de 1-2 scoorden was er even opnieuw hoop en male zette alles op alles maar dit resulteerde in 2 knullige tegengoals. De kopjes hingen naar beneden..onthouden dat male het beste en mooiste voebal bracht, zonder wissels iedereen er toch voor bleef gaan maar dat scoren toch opnieuw moeilijk blijft.. Zowel bij de u12a en u12b waren heel wat belangrijke spelers afwezig waardoor wisselen niet mogelijk was..jammer..MAAR proficiat voor de krijgers van dit weekend!!! (Tom)           

Jong Male - De Haan  (U12 A) : 1 - 10
Van het bekertreffen in de heenronde wisten we al dat De Haan een sterke ploeg is, maar op een topdag kan Jong Male zeker weerwerk bieden. Helaas, waren we zaterdag maar met 8 spelers en moesten heel wat speler op een voor hen ongewone positie spelen. Geen ideale omstandigheden dus om er een topdag van te maken. Daar was echter in het eerste kwart niks van te merken. Met heel veel enthousiasme werd De Haan vakkundig opgevangen en waren we zelfs even de betere ploeg. Helaas zakte het daarna als een pudding in elkaar. De 1-10 uitslag was dan ook nog niet eens overdreven te noemen. (Bram)